Nyhet

Wonderwater – beprövad teknik på ny marknad

Det krävs inte alltid någon ny revolutionerande produkt för att hitta en affärsidé. Ibland går det att hitta nya marknader även med befintliga produkter. Fråga bara Eurowater i Huskvarna som har lanserat Wonderwater – vattnet som innebär att du kan städa helt utan kemikalier.

Bakgrund

Ända sedan 1936 har Eurowater ägnat sig åt vattenrening till en mängd olika branscher. Det kan handla om alltifrån dricksvatten inom bryggerier och livsmedelsindustri till batterivatten.   Mats Eriksson blev vd för snart tre år sedan och när några av säljarna upptäckte att det används avjoniserat och totalavsaltat vatten i städbranschen kändes det helt rätt att hitta en väg in på den marknaden. Tack vare att vattnet inte innehåller några salter suger nämligen vattnet åt sig smuts på ett utomordentligt sätt.

Idén

Med hjälp av Eurowaters befintliga behållare för vattenrening kan man ta fram städvatten som varken behöver rengöringsmedel, kemikalier eller andra tillsatser. Det innebär att man kraftigt kan minska sin miljöpåverkan såväl som att det bidrar till bättre arbetsmiljö för all städpersonal som slipper andas in och komma i kontakt med skadliga ämnen.

 

Tillbaka